Włoska zupa cebulowa

| Brak komentarzy

Share Button

Zupa cebulowa
Pyszna rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne zimowe dni.

Włoska zupa cebulowa

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulę pokroić w cieniutkie paseczki, czosnek drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i osolić. Podsmażać do momentu zeszklenia.
Krok 2
W garnku zagotować bulion. Gdy cebula się zeszkli przełożyć ją do garnka. Doprawić pieprzem, oregano, tymiankiem, papryką i sosem sojowym. Gotować przez 20 minut.

(Moja zupa jest dziś bez tymianku, bo w ostatniej chwili okazało się, że się skończył... Ale uwierzcie, bez tymianku to nie to samo. :( )
Krok 3
Zupę zaprawić koncentratem i gotować jeszcze ok 10 minut.
Jeśli ktoś lubi gęstsze zupy, z powodzeniem można ją zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Krok 4
Podawać z grzankami i tartym serem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Włoska zupa cebulowa, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *