Tiramisu

| 1 Komentarz

Share Button

tiramisu

Klasyczny włoski deser, ale bez dodatku jajek. Kremowy i delikatny z nutką migdałowego amaretto.

Tiramisu

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Serek mascarpone dokładnie ucieramy z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubijamy w wysokim naczyniu, a następnie porcjami dodajemy ją do serka delikatnie mieszając.
Krok 2
Kawę zaparzamy w szklance gorącej wody. Studzimy, a następnie dodajemy amaretto. Taki poncz posłuży do namoczenia biszkoptów. Moczymy je tylko chwilkę, ponieważ szybko nasiąkają i stają się miękkie.
Krok 3
W czterech pucharkach układamy warstwowo: namoczone biszkopty-masa śmietankowa-namoczone biszkopty-masa śmietankowa. Wyrównujemy wierzch i posypujemy obficie kakao. Schładzamy w lodówce.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Tiramisu, 7.8 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. To jest pyszne!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *