Zupa z owocami morza

| 4 komentarze

Share Button

zupa z owocami morza

Bardzo aromatyczna i lekka zupa z owocami morza. Świetnie smakuje z dodatkiem ciepłego pieczywa czosnkowego.

Zupa z owocami morza

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Mieszankę morską rozmrażamy. Z krewetek zdejmujemy pancerzyki, jeśli mamy je w całości. Cebulkę i czosnek drobno kroimy. Wszystko razem chwilę podsmażamy na oliwie z oliwek, a następnie dolewamy wino i część odparowujemy.
Krok 2
W garnku gotujemy wywar warzywny doprawiony vegetą, a następnie dorzucamy zawartość patelni. Zagotowujemy i zabielamy zahartowaną śmietaną. Doprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Na koniec wsypujemy posiekaną kolendrę.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (4 votes cast)
Zupa z owocami morza, 8.3 out of 10 based on 4 ratings

4 komentarzy

  1. Ale mi narobiłaś smaka tą zupką:))) A jaka to jest mieszanka morska??

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. o rany, jak ja lubię owoce morza…dlaczego ja Cię wcześniej nie widziałam??:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. W mieszance morskiej są małże, krewetki, kalmary i jeszcze coś tam nie pamiętam ;)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. Veri gut supa De pest

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *