Polędwiczki w porach

| Brak komentarzy

Share Button

polędwiczki w porachLekko ostry por wzbogaca delikatny smak mięska i nadaje mu charakter.

Polędwiczki w porach

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokroić i lekko potłuc polędwiczki. Oprószyć pieprzem i solą. Obsmażyć na bardzo gorącym tłuszczu. Pora pokroić na plastry, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Dodać warzywa do mięsa. Przyprawić i obsmażyć lekko. Zalać wodą. Dusić, aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodać zasmażkę z mąki i śmietany. Sos zgęstnieje.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Polędwiczki w porach, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *