Walentynkowe ciastka serduszka

| 1 Komentarz

Share Button

Walentynkowe ciastka serduszka
Słodkie walentynkowe ciasteczka, które z pewnością sprawią wiele przyjemności ukochanej osobie w dniu świętego Walentego. :)

Walentynkowe ciastka serduszka

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Rozpuścić galaretkę truskawkową lub wiśniową w 400 ml gorącej wody, odstawić w chłodne miejsce.

Z wszystkich składników zagnieść zwarte ciasto. Uformować kulę z ciasta, owinąć folią spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki.
Krok 2
Wyjąć ciastko z lodówki i rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Z ciasta wycinać sporych rozmiarów serduszka (ok 5-6 cm w najwyższym/najdłuższym miejscu). W połowie wyciąć po środku mniejsze serduszka, żeby powstało takie "okienko".
Krok 3
Serduszka piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Następnie ostudzić upieczone ciasteczka.
Krok 4
Ciasteczka bez wycięcia posmarować prawie zupełnie stężałą galaretką i przykryć ciasteczkiem z wycięciem i lekko przycisnąć. Wstawić do lodówki aby galaretka do końca stężała a ciasteczka dobrze się skleiły.
Można dodatkowo posypać je cukrem pudrem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (11 votes cast)
Walentynkowe ciastka serduszka, 10.0 out of 10 based on 11 ratings

Jeden komentarz

  1. smakowicie wyglądają:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *