Ruskie pierogi

| Brak komentarzy

Share Button

Ruskie pierogi

Pierogi przepisu mojej mamy. Najlepsze i bezkonkurencyjne. W wersji postnej bez boczku.

Ruskie pierogi

Składniki

    Ciasto

    Farsz

    Sposób przygotowania

    Ciasto
    Krok 1
    Mąkę zalać wrzątkiem i jak lekko przestygnie zagnieść ciasto.
    Krok 2
    Ziemniaki ugotować i z twarogiem przepuścić przez praskę. Cebulkę i boczek pokroić w kostkę i usmażyć do zeszklenia cebulki. Wymieszać z masą twarogową. Mocno przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Krok 3
    Ciasto rozwałkować. Wykrajamy kółeczka szklanką, nakładamy farsz i zlepiamy. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 3 minut do wypłynięcia.

     

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
    Ruskie pierogi, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *