Pieczone pierożki z fetą i szpinakiem

| 3 komentarze

Share Button

pieczone pierożki ze szpinakiem i fetą1

Pyszne, lekkie i niebanalne pierożki. Idealne jako podwieczorek albo drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakują z sosem czosnkowym.

Pieczone pierożki z fetą i szpinakiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli przesiewamy do miski. Dokładamy tarty ser oraz zioła i mieszamy.
Krok 2
W drugiej misce mieszamy mleko olej i jajko.
Krok 3
Łączymy wszystkie składniki aż ciasto będzie elastyczne i nieklejące. W razie potrzeby dolewamy mleka lub dosypujemy mąki.
Krok 4
Na patelni, na odrobinie oleju podsmażamy szpinak z pomidorami, czosnkiem i przyprawami aż do odparowania wody.
Krok 5
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki na których układamy farsz i kawałki sera. Zaklejamy krążki jak pierożki i układamy na posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce. Zapiekamy aż będą miały złoty kolor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (6 votes cast)
Pieczone pierożki z fetą i szpinakiem, 9.7 out of 10 based on 6 ratings

3 komentarzy

  1. bardzo smacznie wyglądają pierożki:) lubię takie dania:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. To jest pyszne. Bardzo dobry przepis na ciasto do pierożków, polecam

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. czy do ciasta dajemy ser żółty czy twaróg?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *