Bananowa pokusa

| 3 komentarze

Share Button

Bananowa pokusa

Wspaniałe połączenie bananów z kremową masą z mascarpone. Deser, któremu nikt się nie oprze.

Bananowa pokusa

Składniki

Krem

Spód

Sposób przygotowania

Spód
Krok 1
Herbatniki kruszymy na miazgę (można malakserem). Masło roztapiamy w rondelku. Dodajemy do herbatników i dokładnie mieszamy. Wykładamy spód blachy i boki. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
Krem
Krok 2
Śmietankę ubijamy z cukrami na sztywno. Następnie dodajemy rozdrobnione mascarpone oraz czekoladę. Miksujemy na małych obrotach do połączenia składników.
Krok 3
Na spód kroimy w kostkę banany. Na to wykładamy masę. Następnie prażymy migdały i posypujemy ciasto.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Bananowa pokusa, 10.0 out of 10 based on 1 rating

3 komentarzy

  1. o tej porze patrzeć na takie pyszności?;o przestępstwo!:D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Wygląda bosko!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Witam , a ja mam pytanie do czego ta żelatyna i jak ją dodać suchą czy rozpuścić?
    pozdrawiam

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *