Schab w sosie śmietanowo-musztardowym

| Brak komentarzy

Share Button

Schab-w-sosie-śmietanowo-musztardowym2

Szybka i prosta alternatywna dla tradycyjnych schabowych. Nieźle komponuje się z ziemniaczkami, ale myślę że z kaszą gryczaną posmakuje jeszcze lepiej. :)

Schab w sosie śmietanowo-musztardowym

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Plastry schabu lekko rozbijamy młotkiem, solimy i pieprzymy z obu stron. Następnie obtaczamy je w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy, ale tylko chwilę, żeby nie panierka za bardzo się nie zarumieniła.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Cebulę kroimy w piórka na oliwie z oliwek.
Śmietanę mieszamy z przestudzonym bulionem i musztardą, dodajemy zeszkloną cebulkę wraz z oliwą. Przyprawiamy pieprzem.
Krok 3
Mięso zalewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach C.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (4 votes cast)
Schab w sosie śmietanowo-musztardowym, 6.5 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *