Sos słodko – kwaśny

| Brak komentarzy

Share Button

sos słodko - kwaśny

Fajny sos, który pasuje do wielu dań. Świetnie smakuje z drobiem i ryżem, ale również niezastąpiony jest do spaghetti.

Sos słodko – kwaśny

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Posolić 1 łyżką soli i odstawić na kilka godzin. Najlepiej na noc.
Krok 2
Przyprawić pomidory wszystkimi przyprawami i gotować godzinę. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać paprykę, kukurydzę, ananasa i bambus. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszać z sokiem z ananasa i wlać do sosu.
Krok 3
Nałożyć sos do słoików i gotować słoiki jeszcze 15 minut.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Sos słodko - kwaśny, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *