Farfalle di pollo

| 2 komentarze

Share Button

Farfalle di pollo

Coś dla miłośników makaronów prosto z pieca :)

Farfalle di pollo

Sposób przygotowania

Krok 1
Na wrzącą wodę wrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kroimy pierś z kurczaka w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek. Wstawiamy brokuły do wrzącej, lekko osolonej wody na 3 min, wyjmujemy i wkładamy pod zimną wodę, aby zachowały zielony kolor i dzielimy je na mniejsze części. Kroimy paprykę i cebulę w średniej wielkości kostkę.
Krok 2
Sos robimy wlewając do garnka śmietanę, wrzucając rozdrobniony serek topiony, mieszając nad małym ogniem, aby się rozpuściło. Przyprawiamy pieprzem do smaku. Na koniec ścieramy troszkę żółtego sera. Gdy wszystkie składniki będą gotowe, układamy je w naczyniu żaroodpornym. Na dno kładziemy makaron z sosem, na to warstwę brokułów, papryki, cebuli, piersi z kurczaka i na koniec ścieramy resztę żółtego sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 C i pieczemy ok. 20 minut.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Farfalle di pollo, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 komentarzy

  1. Ale śliczne kolory:) Aż ślinka cieknie:)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Witam, mam zamiar wykonać to danie, bo wygląda bosssko :) Ale ile gram tego serka topionego trzeba dodac?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *