Francuska tarta z wędzonym łososiem

| Brak komentarzy

Share Button

Tarta z wędzonym łososiem

Bardzo szybkie i ciekawe danie. Połączenie warzyw i łososia w otoczce ciasta francuskiego.  W mig znika z talerzy:)

Francuska tarta z wędzonym łososiem

Sposób przygotowania

Krok 1
Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy ciasto francuskie, przykrywamy papierem do pieczenia i fasolą. Pieczemy tak około 15-20 minut.
Krok 2
Paprykę, cukinię i cebulkę kroimy w mniejsze kawałki, podsmażamy na patelni do miękkości. Łososia kroimy w kostkę.
Krok 3
Jaja mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy.
Krok 4
Ciasto wyjmujemy, zdejmujemy papier z fasolą. Układamy warzywa i łososia. Zalewamy przyprawionymi jajkami ze śmietaną. Na wierz kładziemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pieczemy około 30 minut.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
Francuska tarta z wędzonym łososiem, 7.7 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *