Ciastka typu fornetti z jabłkami

| 3 komentarze

Share Button

ciastka typu fornetti z jabłkamiDziś danie dla wielkich łakomczuchów. Każdy je zna chociażby z zapachu, kiedy odwiedza galerie handlowe. Kruche i soczyste ciacha z jabłkowym nadzieniem i cynamonową skorupką na wierzchu.

Ciasteczka typu fornetti z jabłkami

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Pokroić ciasto francuskie w prostokąty. Pokroić obrane jabłka na plasterki i ułożyć na jednej połówce prostokąta. Drugą połówkę ponacinać i zakleić ciasteczko.
Krok 2
Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać troszkę cukrami i cynamonem.
Krok 3
Piec aż ciastka będą złociste. Szczerze mówiąc nie wiem ile się piekły, bo byłam nieco zajęta i zapomniałam spojrzeć na zegarek ;)

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Ciastka typu fornetti z jabłkami, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

3 komentarzy

  1. Zapach nieziemski… Mniam :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Znam, chociaż nigdy nie jadłam. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. pysznie wyglądają jadłam takie kiedyś, chętnie bym zrobiła sobie takie w domu, na pewno będą smaczniejsze niż kupione w sklepie:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *