Kruche zawijańce z białym serem

| 3 komentarze

Share Button

kruche zawijańce z białym serem

Ciekawa przystawka, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Kruche zawijańce z białym serem

Składniki

    ciasto

    farsz

    Sposób przygotowania

    Ciasto
    Krok 1
    Masło o temperaturze pokojowej siekamy wraz z mąką wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietaną i wszystko zagniatamy. Zawinięte w folię chłodzimy w lodówce około 30 minut. masło siekamy z mąką wymieszaną z solą, dodajemy żołtka i śmiatanę- wszytsko dokładnie zagniatamy i schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
    Farsz
    Krok 2
    Twaróg przeciskamy przez praskę (bądź mielimy w maszynce). Cebulkę i salami kroimy w kostkę, następnie smażymy na patelni do zeszklenia cebulki. Łączymy z twarogiem. Dodajemy majeranek, sól, pieprz i sok z cytryny. Mieszamy.
    Krok 3
    Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Farsz rozsmarowujemy po całości, następnie zawijamy w rulon i kroimy na małe kawałki. Smarujemy białkiem jaja. Pieczemy w 180 stopniach w uprzednio nagrzanym piekarniku około 20-25 minut.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
    Kruche zawijańce z białym serem, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

    3 komentarzy

    1. Uwielbiam takie jedzonko więc na pewno skorzystam z przepisu. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    2. takiego zawijańca chętnie bym sobie zjadła

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    3. robię czasami podobne zwijańce, zawsze cieszą największym wzięciem na imprezach, wypróbuje Twoją wersje farszu:) polecam jak ktoś jeszcze ich nie robił pycha:)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *