Skrzydełka na ostro

| Brak komentarzy

Share Button

skrzydełka na ostro

 

Ostro-słodkie skrzydełka, które świetnie smakują na imprezach zakrapianych dużą ilością alkoholu ;)

Skrzydełka na ostro

Składniki

  • 3kg skrzydełek
  • 1 Słoiczek dżemu brzoskwiniowego
  • 1 Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek ketchupu
  • 6 Ząbków czosnku zmiażdżonego
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżeczek cukru
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • kilka Ziarenek ziela angielskiego

Sposób przygotowania

Krok 1
Skrzydełka dzielimy na 3 części i obgotowujemy w dobrze osolonej wodzie około 5 min. od zagotowania.
Krok 2
Pozostałe składniki łączymy, powstaje zalewa.
Krok 3
Ostudzone skrzydełka wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewany zalewą. Wiążemy worek i dokładnie mieszamy, aby zalewa pokryła dokładnie wszystkie części. Pieczemy ok. 1,5 h w 180°C. Po wyjęciu mieszamy całość i podajemy z drobnym makaronem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 ( votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *


*