Skrzydełka na ostro

| Brak komentarzy

Share Button

skrzydełka na ostro

 

Ostro-słodkie skrzydełka, które świetnie smakują na imprezach zakrapianych dużą ilością alkoholu ;)

Skrzydełka na ostro

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Skrzydełka dzielimy na 3 części i obgotowujemy w dobrze osolonej wodzie około 5 min. od zagotowania.
Krok 2
Pozostałe składniki łączymy, powstaje zalewa.
Krok 3
Ostudzone skrzydełka wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewany zalewą. Wiążemy worek i dokładnie mieszamy, aby zalewa pokryła dokładnie wszystkie części. Pieczemy ok. 1,5 h w 180°C. Po wyjęciu mieszamy całość i podajemy z drobnym makaronem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
Skrzydełka na ostro, 8.6 out of 10 based on 5 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *


*