Bigos

| Brak komentarzy

Share Button

bigos

Czasem warto wpaść na chwilkę do mamy… tam zawsze pachnie czymś smacznym.

Bigos

Sposób przygotowania

Krok 1
Dziś potrawa o składzie niedokładnie określonym. Można przyrządzić wielki garnek, można mały rondelek. Podaję tylko składniki, nie ilości.

Kapustę podsmażyć na głębokiej patelni przyprawiając ją delikatnie.

Przełożyć kapustę do garnka i podlać wodą.

Podsmażyć cebulkę, wędlinę, boczek i kiełbaskę i dodać do garnka.

Dodać pozostałe produkty.

Wszystkie składniki zalać winem i dusić do miękkości.
Krok 2
Im dłużej gotowany bigos, tym smaczniejszy. Najlepszy jest na drugi dzień po przyrządzeniu, kiedy przejdzie wszystkimi przyprawami.

Majeranek ułatwia przyswojenie tej ciężkostrawnej potrawy, więc warto o nim pamiętać.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
Bigos, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *