Paszteciki z mięsem i warzywami z rosołu

| Brak komentarzy

Share Button

paszteciki

Jeśli nie wiesz co zrobić z mięsa i warzyw, które pozostały po pysznym rosołku, mam dla Ciebie smaczną inspirację. 

Paszteciki z kurczakiem i warzywami z rosołu

Składniki

zaczyn

farsz

Sposób przygotowania

Krok 1
Podgrzać mleko, rozrobić w nim drożdże, dodać cukier i mąkę. Odstawić zaczyn do wyrośnięcia.
Krok 2
Pozostałe składniki wymieszać, dodać zaczyn i zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Krok 3
IMAG2503
Ciasto podzielić np na 4 porcje. Rozwałkować. Pokroić paski, nałożyć na środek farsz, zawinąć rulon. Pokroić na kawałki.
Krok 4
Piec około 0,5 godz do zarumienienia ciasta.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
Paszteciki z mięsem i warzywami z rosołu, 7.5 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *