Krem z dyni z imbirem

| Brak komentarzy

Share Button

DSC05459

Sycący i rozgrzewający krem z dyni ze wspaniałym aromatem imbiru.

Krem z dyni

Sposób przygotowania

Krok 1
Dynie obieramy, kroimy na dużą kostkę, skrapiamy oliwą, octem balsamicznym, sypiemy ziołami prowansalskimi, cukrem pudrem i pieczemy w 200 stopniach około 40 minut.
Krok 2
upieczoną dynię wsypujemy do garnka zalewamy wywarem tak aby minimalnie wystawał nad dynię (ok. 2 szklanki) i zagotowujemy. Przyprawiamy octem balsamicznym, ziołami, solą i pieprzem. Dodajemy tarkowany imbir i wyciśnięty sok z pomarańczy. Miksujemy blenderem na gładką masę, dodajemy prażone migdały i kleks jogurtu. Smacznego.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Krem z dyni z imbirem, 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *