Chleb domowy

| Brak komentarzy

Share Button

DSC05450

Chlebek z maminej piekarni. Pyszny i dietetyczny. Bez zbędnych, sztucznych dodatków. Polecam.

Chleb domowy

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Suche składniki łączymy, dodajemy wodę oraz zakwas i dobrze wyrabiamy. Rozkładamy wyrobione ciasto w trzech wąskich blachach (takich jak do keksa) i zostawiamy na noc w piekarniku do wyrośnięcia. Pieczemy w 60 stopniach przez 20 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze godzinę. Kawałek ciasta włożyć do słoika (zakwas) i zostawić do kolejnego pieczenia. Smacznego.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Chleb domowy, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *