Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem

| Brak komentarzy

Share Button

nalesniki ze szpinakiemŚwietne danie na kolację :)

Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem

Sposób przygotowania

Krok 1
Przygotować ciasto na naleśniki i odstawić je na 30 minut.


Krok 2
Posiekany czosnek podsmażyć na maśle, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną fetę i doprawić solą i pieprzem.
Krok 3
Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać łyżkę mąki i podsmażyć, zalać mlekiem i mieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia i dodać starty ser żółty.
Krok 4
Naleśniki pozawijać z farszem tak jak krokiety. Włożyć do posmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Wyłożyć na nie sos beszamelowy.
Krok 5
Zapiekać 25 - 30 min w 180 stopniach.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *