Schab z warzywami

| Brak komentarzy

Share Button

DSC05448

Zdrowy pomysł na obiad, w sam raz dla osób dbających o kondycję.

Schab w warzywach

Sposób przygotowania

Krok 1
Schab kroimy na równe plastry grubości ok. 1,5-2 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę (najlepiej byłoby zostawić na noc).
Krok 2
Warzywa kroimy w plastry. Cebulkę smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia, dodajemy marchew oraz pomidory w puszce. Dusimy około 15 minut. Przyprawiamy sosem sojowym, octem balsamicznym oraz solą i pieprzem.
Krok 3
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy warzywami i pieczemy w 180 stopniach ok. 1,5 godziny. Smacznego.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (4 votes cast)
Schab z warzywami, 7.0 out of 10 based on 4 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *