Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką

| 1 Komentarz

Share Button

pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką111

Niepozorne, ale przepyszne połączenie kurczaka marchewki i orzechów. Powstało przez przypadek ale na pewno zostanie w naszym menu na długo. Świetnie smakuje z kaszą gryczaną i delikatnym sosem jogurtowo-ziołowym. Polecam:)

Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką

Sposób przygotowania

Krok 1
pierś z kurczaka pokroić plasterki grubości około 1cm, delikatnie rozbić, zamarynować w marynacie z soli, pieprzu i odrobiny oleju. Pozostawić na 30 min.
Krok 2
Plasterki kurczaka poukładać na blaszce lub w płaskim naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem.
Krok 3
Marchewkę zetrzeć na tarce na drobniutkie wiórki. Podsmażyć chwilę, przyprawić sola i pieprzem.
Krok 4
Plasterki kurczaka posmarować cienką warstwą majonezu, posypać orzechami włoskimi i wyłożyć na nie marchewkę.
Krok 5
Zapiekać około 20 min w 200'
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką, 9.6 out of 10 based on 5 ratings

Jeden komentarz

  1. Bardzo lubię marchewkę z piersią z kurczaka:) ale z orzechami jeszcze nie robiłam, także wypróbuję

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *