Potrawka meksykańska

| Brak komentarzy

Share Button

potrawka meksykańska

Pyszna potrawka z dużą ilością warzyw. Pikantna i sycąca, idealna na zimowe, pochmurne dni.

Potrawka meksykańska

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy w garnku. Dodajemy mięso mielone. Następnie pokrojoną w mniejsze części paprykę. Cały czas smażymy. Po około 5 minutach zalewamy bulionem i dusimy około 15 minut. Następnie dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dolewamy pomidorki z puszki wymieszane z 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Wszystko dusimy jeszcze około 10 minut. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią, papryką w proszku i czosnkiem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Potrawka meksykańska, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *