Zrazy z karkówki z kapustą i papryką

| Brak komentarzy

Share Button

Zrazy z karkówkiPotrawa, która wyszła trochę przez przypadek, ale takie przypadki mogą przydarzać mi się częściej :) Danie jest ukoronowaniem serii z kapustą kiszoną.

Zrazy z karkówki z kapustą i papryką

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Plastry karkówki trochę potłuc. Przyprawić pieprzem, solą i vegetą. Na środek każdego wyłożyć kapustę kiszoną. Podsmażyć cebulę pokrojoną w dość grube piórka. Paprykę pokroić w długie paski i położyć na cebuli. Posypać wszystko jeszcze trochę przyprawami. Zwinąć wszystko w roladkę i spiąć wykałaczkami.
Krok 2
Podsmażyć zrazy na głębokiej patelni w gorącym tłuszczu. Kiedy będą złociste zalać wszystko wodą i przyprawić vegetą, słodką papryką, solą, pieprzem. Wrzucić ziele angielskie i listek laurowy. Dodać przecier pomidorowy i tak gotować około godziny, uzupełniając nieco wodę, aby się nie przypaliło.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Zrazy z karkówki z kapustą i papryką, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *