Pieczone mięso w sosie migdałowym

| 1 Komentarz

Share Button

pieczone mięso w sosie migdałowym

Soczyste i kruche mięso w otoczce sosu migdałowego. Ciekawy smak, w sam raz na spotkanie z rodziną.

Pieczone mięso w sosie migdałowym

Sposób przygotowania

Krok 1
Schab marynujemy na noc w zalewie: oliwa z oliwek, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, sól, pieprz, bazylia. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego wraz z marynatą, dolewamy 1,5 szklanki wina i pieczemy 1 godzinę w 180 st C.
Krok 2
Upieczone mięso wyjmujemy. Sos z pieczeni przelewamy na patelnię, dodajemy zmielone migdały, 1 łyżkę miodu, sok z cytryny i gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Schab kroimy w 2 cm kawałki i polewamy sosem. Dobrze smakuje z ryżem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Pieczone mięso w sosie migdałowym, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. Z migdałami – fajny pomysł:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *