Ryba przekładana warzywami

| 2 komentarze

Share Button

ryba przekładana warzywami
Lekkie i pyszne połączenie pieczonej ryby z warzywami. Ciekawy smaczek potrawie nadaje zestawienie musztardy francuskiej z cytryną.
Idealny przepis na piątkowy obiad. Smacznego! :)

Ryba przekładana warzywami

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Surową marchewkę oraz selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora i cebulę pokroić w piórka, a czosnek w drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę.
Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię z odrobiną oleju, podlać wodą. Dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz dodać musztardę francuską.
Gdy cała woda odparuje a warzywka będą miękkie zdjąć patelnię z ognia.
Krok 2
Płaty ryby, umyć i osuszyć na ręczniku. Każdy płat pokroić na 3 części. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 przygotowanych wcześniej warzyw. Na warzywach ułożyć pierwszą warstwę ryby (skórką do dołu). Na poszczególne kawałki ryby położyć po czubatej łyżce warzyw. Każdy kawałek ryby z warzywami przykryć kolejnym kawałkiem. Wierzch posypać przyprawą do ryb i udekorować plasterkiem cytryny.
Krok 3
Zapiekać pod przykryciem przez około 35 minut w 170 stopniach C.
Podawać z ryżem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Ryba przekładana warzywami, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

2 komentarzy

  1. Oj rybki to ja lubię i to bardzo. Ta wygląda bardzo smakowicie :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. smacznie wyglada

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *