Gołąbki z kapustą włoską

| Brak komentarzy

Share Button

GołąbkiRewelacyjne gołąbki, którymi zajada się cała rodzina. Przepis na dużą porcję, ok 20 gołąbków.

Gołąbki z włoską kapustą

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Wyciąć głąb z kapusty. Zblanszować kapustę we wrzątku. Dosłownie kilka minut, aż liście zmiękną. Wyjąć do miski.
Krok 2
Przygotować mięso. Dodać ryż i kaszę, a także cebulę i przyprawy. Posypać trochę bułką tartą, wbić jajka i wymieszać.
Krok 3
Nakładać mięso na liście kapusty i zawijać. Układać gołąbki pionowo w garnku. Zalać wodą. Dodać przecier pomidorowy. Aby się nie przypaliły podczas gotowania, jest dobry patent. Na dno należy położyć metalową, ażurową podstawkę pod garnek. Wtedy gołąbki nie mają szans przywrzeć do garnka.
Krok 4
Zetrzeć marchewkę, pietruszkę i selera na tarce i posypać po gołąbkach. Gotować około godziny.
Krok 5
Ta porcja jest bardzo rodzinna :) Wystarczy na ok 20 gołąbków.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
Gołąbki z kapustą włoską, 9.6 out of 10 based on 5 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *