Udka faszerowane śliwką

| Brak komentarzy

Share Button

faszerowane udka

Bardzo ciekawe połączenie kurczaka z suszoną śliwką. Mięso jest kruche i chrupiące. Polecam.

Faszerowane udka z kurczaka

Sposób przygotowania

Krok 1
Udka wypatroszyć z kości ( ja kupiłam już gotowe). Zrobić zalewę- miód, sól, pieprz, sos sojowy, oliwa z oliwek, bazylia. Natrzeć udka zalewą i zostawić na noc. Następnie faszerujemy mięso wcześniej sparzonymi i wymoczonymi śliwkami suszonymi i spinamy wykałaczką. Pieczemy w 200 stopniach około godziny.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (7 votes cast)
Udka faszerowane śliwką, 8.0 out of 10 based on 7 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *