Rybka w cieście piwnym

| 1 Komentarz

Share Button

Rybka w ciescie piwnymDzisiaj ryba z dedykacją dla Panów. Przepis na rybę wg Jamiego Oliviera w mojej wersji. Warto spróbować.

Rybka w cieście piwnym

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Filety oprószyć przyprawami i polać sokiem z cytryny. W optymalnych warunkach ryba powinna marynować się parę godzin w lodówce. Niestety w tym przypadku nie miałam tyle czasu, toteż oprószyłam tylko delikatnie filety mąką.
Krok 2
Przygotować ciasto z piwa, mąki i soli. Dodać proszek do pieczenia.
Krok 3
Obtaczać rybę w cieście, smażyć do miękkości.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Rybka w cieście piwnym, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. ja zazwyczaj kurczaka robiłam w cieście piwnym, fajny pomysł z rybką:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *