Zupa pomidorowa na wędzonce

| 3 komentarze

Share Button

Zupa pomidorowa na wędzonce

Pyszne odmiana zwykłej pomidorówki. Pachnie wędzonym mięsem, czosnkiem i pomidorkami. Jest bardzo lekka. W wersji light można zabielić jogurtem.

Zupa pomidorowa na wędzonce

Sposób przygotowania

Krok 1
Czosnek i pierś pokrojoną w mniejsze kawałki podsmażamy na masełku w garnku. Następnie zalewamy wodą i dodajemy warzywa. Gotujemy ok. 1 godziny na wolnym ogniu. Dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i bazylią. Zabielamy zahartowaną śmietaną. Podajemy z drobnym makaronem ugotowanym oddzielnie.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Zupa pomidorowa na wędzonce, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

3 komentarzy

  1. Niemal poczułam ten zapach… wygląda smakowicie, muszę wypróbować.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Zrobiłam tą zupkę po lekkich modyfikacjach i muszę przyznać, że jest genialna. Na stałe zagości w moim menu. Dzięki za przepis Paulinko :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Zupka rewelacyjna! Wspaniale pachnie a jeszcze lepiej smakuje. Polecam!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *