Rolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarellą

| 2 komentarze

Share Button

Rolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarelląZdecydowany smak potrawy przypadnie Wam do gustu. Rolada jest dobra na zimno, do kanapek. Polecam na co dzień i od święta.

Rolada schabowa włoska

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Rozciąć schab tak, aby powstał jeden duży płat mięsa. Mi wyszedł tak długi, że rozcięłam go później na dwa mniejsze. Potłuc mięso, aby było mniej więcej jednakowej grubości.
Krok 2
Rolada schabowa wykonanie
Posolić, przyprawić mięso, polać ketchupem. Zetrzeć ser żółty oraz mozarellę, obsypać płaty mięsa. Równomiernie nakładać oliwki, bazylię. Lekko przyprawić nadzienie.
Krok 3
Zawinąć każdy płat mięsa w roladę, Obwiązać sznurkiem aby się nie rozpadało i farsz nie wypłynął.
Owinąć rolady folią aluminiową. Matową stroną do zewnątrz.
Krok 4
Piec do miękkości. Około 1-1,5 godz. Na koniec zdjąć folię. Przed podaniem pokroić w plastry.
Krok 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danie jest pyszne, również na zimno, do kanapek.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (6 votes cast)
Rolada włoska z oliwkami, bazylią i mozzarellą, 9.2 out of 10 based on 6 ratings

2 komentarzy

  1. Piękna!!!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Nie ulega wątpliwości że piękna – ale co ważniejsze – smakuje nieziemsko ! U mnie w weekend zagości.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *