Biało- czarny sernik

| 1 Komentarz

Share Button

Czarno- biały sernik

Przepis dostałam od koleżanki i od razu skradł moje serce. Pyszny, czekoladowy, rozpływa się w ustach. Polecam każdemu!

Biało- czarny sernik

Sposób przygotowania

Krok 1
Masa: Żółtka ubijamy z 200 gram cukru i z cukrem waniliowym. Powoli dodajemy twaróg i zapach waniliowy. W oddzielnej misce ubijamy białka z szczyptą soli. Dodajemy do masy twarogowej delikatnie mieszając.
Krok 2
Ciasto: Rozpuszczamy czekoladę wraz z masłem w rondelku. W misce ubijamy 3 jajka z 50 gramami cukru. Dodajemy masę czekoladową (ciepłą), dalej miksując wsypujemy mąkę i kręcimy do powstania gładkiej masy.
Krok 3
Do przygotowanej tortownicy ( u mnie ok. 25 cm średnicy) wlewamy 3/4 masy czekoladowej. Następnie masę twarogową i znowu masę czekoladową- tworząc różne wzorki. Pieczemy ok 1 h 15 min w 180 stopniach do ścięcia ciasta. Sernika nie wyjmujemy z piekarnika. Zostawiamy do ostygnięcia nie otwierając piekarnika. Po ostygnięciu wstawiamy na 12 godzin do lodówki i dopiero smakujemy :)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Biało- czarny sernik, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Jeden komentarz

  1. Pyszności :) W dodatku wygląda cudownie :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *