Żeberka w sosie miodowo-pomidorowym

| 2 komentarze

Share Button

żeberka w sosie miodowo-pomidorowym
Idealne, słodko-ostrne połączenie miodu i pikantnych przypraw. Prawdziwie męskie danie. Żeberka nie należą do najlżejszych potraw, ale czy jedzenie zawsze musi być “fit”?

Żeberka w sosie miodowo-pomidorowym

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Przygotować marynatę z: ketchupu, koncentratu, miodu, przypraw oraz pokrojonej w cieniutkie piórka cebulki i posiekanego czosnku, wszystko to wymieszać z olejem.
Krok 2
1/3 marynaty wyłożyć na spód naczynia w którym będziemy piec żeberka. Na to wykładamy wymoczone i osuszone żeberka. Na wierzch wylewamy resztę marynaty. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki, na około 3 godziny. :)
Krok 3
Gdy żeberka się "przegryzą" z marynatą wstawiamy je do piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez minimum 2 godziny w 180 stopniach.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (12 votes cast)
Żeberka w sosie miodowo-pomidorowym, 8.8 out of 10 based on 12 ratings

2 komentarzy

  1. Witam, chcę wypróbować przepis na sobotnią imprezę. Myślisz ze mogę przetrzymać żeberka w marynacie na noc?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Oczywscie, to nawet lepiej, beda mialy intensywniejszy smak. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *