Polędwiczki pieczone z salsą z papryki

| Brak komentarzy

Share Button

Polędwiczka pieczona z salsą z papryki

Pyszne, niskokaloryczne polędwiczki w otoczce papryki. Bardzo dobrze smakuje z brązowym ryżem.

Polędwiczka pieczona z salsą z papryki

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Polędwiczki kroimy na większe kawałki, marynujemy w czosnku, sosie sojowym, miodzie. Sól i pieprz do smaku ( można zamarynować w innych przyprawach, wedle uznania:)) Zostawiamy na noc. Paprykę, pomidor i czosnek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni z oliwą z oliwek, octem balsamicznym. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Polędwiczki pieczemy w kamionce z opcją termoobiegu około 40 minut do zarumienienia. Podajemy z salsą i ryżem. Smacznego

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Polędwiczki pieczone z salsą z papryki, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *