Rukola z gruszką

| Brak komentarzy

Share Button

DSC05422

Zmysłowe połączenie słodkiej gruszki z orzechową nutką rukoli.

Rukola z gruszką

Sałatka jest doskonałym dodatkiem do dań z mięsem, jak i odrębną przystawką na różne okazje.

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Gruszkę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
Krok 2
Rozgrzewamy patelnię, następnie prażymy (około 3-4 minuty) pestki dyni oraz słonecznika.
Krok 3
Do szklanki wlewamy wodę, ocet balsamiczny i sos knorr. Mieszamy, następnie dodajemy oliwę z oliwek.
Krok 4
Rukolę układamy w misce, następnie warstwowo gruszka oraz prażone pestki. Zalewamy sosem vinegret. Smacznego

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Rukola z gruszką, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *