Quiche z porem i boczkiem

| 1 Komentarz

Share Button

Quiche z porem i boczkiem

Równie dobrze smakuje na ciepło jak na zimno. Można do niej dodać dowolne składniki takie jak np. brukselka czy papryka. Można też zastąpić por cebulą. Smacznego:)

 

Quiche z porem i boczkiem

Sposób przygotowania

Krok 1
W misce zagniatamy ciasto z mąki, szczypty soli, masła, ziół i tartego sera. Jeśli to konieczne dodajemy odrobinę wody, aby składniki się połączyły. Wkładamy do lodówki na minimum 30min.
Krok 2
Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni z porem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Ciastem wykładamy formę, widelcem robimy otworki na całej powierzchni. Wkładamy do piekarnika na 20 min w temperaturze 200'.
Krok 4
W misce przygotowujemy sos ubijając razem jajka, jogurt i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy też dodać ulubione zioła, np. koperek lub pietruszkę.
Krok 5
Na zapieczony spód wykładamy farsz i polewamy wszystko sosem. Zapiekamy aż zetnie się farsz czyli około 20 min w 200'.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Quiche z porem i boczkiem, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Jeden komentarz

  1. czuję, że dołączy do moich ulubionych dań :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *