Krem marchewkowo- pomarańczowy

| 1 Komentarz

Share Button

DSC05624

Krem z marchwi i pomarańczy, który idealnie pasuje na zimowe wieczory. Można dodać imbir, który doda kremowi interesującego posmaku.

Krem marchewkowo-pomarańczowy

Sposób przygotowania

Krok 1
Marchewkę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku ok 10 minut. Pomarańczę sparzamy i tarkujemy ok 1 łyżkę skórki. Bulion zagotowujemy, dodajemy warzywa, sok z pomarańczy, gotujemy ok. 15 minut do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy skórkę z pomarańczy, przyprawy i blendujemy na gładką masę. Przyozdabiamy grzankami czosnkowymi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
Krem marchewkowo- pomarańczowy, 8.0 out of 10 based on 4 ratings

Jeden komentarz

  1. Świetny przepis – uwielbiam to połączenie. Muszę sobie chyba zupę jutro ugotować…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *