Zupa szczawiowa z jajkiem

| 1 Komentarz

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZupa dzieciństwa. Podobno kiedyś tak bardzo chciałam ją zjeść, że mama musiała mi ją wieczorem gotować :) Nie pamiętam tego, ale smak pokochałam do dziś. Polecam!

Zupa szczawiowa z jajkiem

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Do zimnej wody włożyć porcję mięsa i podgrzewać do zagotowania. Zebrać szum. Wrzucić warzywa oprócz szczawiu. Przyprawić i gotować.
Krok 2
Szczaw poddusić na odrobinie masła. Dodać pod koniec gotowania. Zabielić mąką i śmietaną.
Krok 3
Podawać z jajkiem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (3 votes cast)
Zupa szczawiowa z jajkiem, 9.0 out of 10 based on 3 ratings

Jeden komentarz

  1. Latem często gości taka zupka w moich rodzinnych stronach :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *