Amoniaczki

| 3 komentarze

Share Button

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrzyjemne w smaku, kruche ciasteczka w sam raz na rodzinny wieczór. Z tego przepisu powstanie ich naprawdę dużo. Można je długo przechowywać w pojemnikach próżniowych bądź też puszkach. Warto mieć w spiżarni zapas na wypadek wizyty niespodziewanych gości. Najlepiej smakują z mlekiem lub z herbatą.

Amoniaczki

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Połączyć wszystkie składniki.

Sparzyć amoniak w pół szklanki gotowanego mleka. UWAGA! Wytwarza się duża ilość kipiącej piany, więc należy to uwzględnić i mieszać nad miską z mąką.

Zagnieść ciasto.
Krok 2
Przepuścić ciasto w maszynce ręcznej do mielenia mięsa przez specjalną praskę. Piec ok 20 min.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
Amoniaczki, 8.5 out of 10 based on 6 ratings

3 komentarzy

  1. Uwielbiam te ciasteczka! W jakiej temperaturze je piec?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Mam póki co piekarnik, w którym nie da się regulować temperatury. Podejrzewam, że jest to ok. 180 stopni.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. są tche best

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *