Krem z czerwonych buraków

| Brak komentarzy

Share Button

DSC05572

Dla osób lubiących zdrowo się odżywiać. Słodko- kwaśny smak.

Krem z czerwonych buraków

Sposób przygotowania

Krok 1
Buraki gotujemy, kroimy na kostkę. Cebulkę i ziemniaki kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku.
Krok 2
W garnku gotujemy bulion. Do bulionu dodajemy cebulkę, ziemniaki i buraczki i gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy. Blendujemy na gładką masę. Przyozdabiamy kleksem śmietany i groszkiem ptysiowym.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (6 votes cast)
Krem z czerwonych buraków, 8.7 out of 10 based on 6 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *