Zupa krem z pieczonej papryki

| Brak komentarzy

Share Button

krem z pieczonej papryki

Zupa ma piękny kolor, ciekawy smak i bardzo dobrze komponuje się z zapiekaną bagietką. Gorąco polecam.

Zupa krem z pieczonej papryki

Sposób przygotowania

Krok 1
Papryki upiec posmarowane oliwą i posypane solą. (20-30min w 200'C)
Krok 2
Włożyć gorącą paprykę do woreczka foliowego i ostudzić. Obrać ze skórki.
Krok 3
Cebulę i czosnek usmażyć.
Krok 4
Wszystkie warzywa wrzucić do gorącego bulionu i gotować kilka minut.
Krok 5
Zmiksować blenderem i doprawić.
Krok 6
Nałożyć na talerz i zrobić śmietanową wyspę.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (8 votes cast)
Zupa krem z pieczonej papryki, 9.4 out of 10 based on 8 ratings

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *